10 online datingtips voor de LGTB community

By

Daten via het internet wordt steeds populairder onder de LGTB-community. Als single homo, lesbienne, transgender of biseksueel kun je vaak niet je geluk vinden bij de reguliere datingsites, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn inmiddels genoeg datingsites speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld. In deze blog helpen we je met 10 handige tips graag een eindje op weg.

1. Onderzoek welke datingsite bij jou past

De meeste (gay) datingapps staan bekend als zeer oppervlakkig. Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal gebruikers van dergelijke apps alleen op zoek is naar een onenightstand. Wanneer je op zoek bent naar een serieuzere relatie, kan dat vervelend zijn. De serieuze datingwebsites kunnen je echter een uitkomst bieden.

Bij de keuze voor een serieuze datingsite heb je meerdere opties. Zo zijn er datingsites die je de mogelijkheid geven om zelf door profielen te scrollen, en er zijn datingsites waarbij je gematcht wordt met andere mannen of vrouwen op basis van verschillende matchingstechnieken. De datingsite Lexa Gay is een goed voorbeeld van een datingsite waarbij je zelf door de profielen kunt bladeren, en GayParship is één van de datingsites die matches voor jou maakt.

Diverse datingsites richten zich specifiek op homo’s of lesbiennes. Eén van de populaire datingsites voor vrouwen is GirlsDating. Single lesbiennes kunnen op deze manier in contact komen met gelijkgestemde personen en krijgen via deze datingsite de kans om vrouwen met dezelfde interesses en voorkeuren te ontmoeten. Ook wanneer je nog niet helemaal zeker bent over je geaardheid kan GirlsDating een uitstekende optie bieden om kennis te maken met de LGTB-community. Verder staan datingsites voor lesbiennes bekend om hun strenge controles. De sites doen er alles aan om alleen serieuze singles aan te trekken als lid.

2. Speel het safe en ga voor het keurmerk ‘veilig daten’

Als je online wil gaan daten, is het belangrijk om voor een betrouwbare en overzichtelijke datingsite te kiezen. Een goede datingsite controleert de profielen handmatig op echtheid en verzendt gegevens alleen via een beveiligde verbinding. Check daarom altijd of de datingsite waar jij je op wilt aanmelden het keurmerk ‘veilig daten’ heeft.

3. Maak een leuke profielfoto en vertel meer over jezelf

Een gevuld profiel vormt de basis voor succesvol online daten. Als je jouw profiel leeg of vaag laat, zal je minder berichten ontvangen van andere singles. Voeg dus allereerst een duidelijke profielfoto toe. Zorg voor een goede belichting en een rustige achtergrond. Denk bovendien goed na over welke indruk je wilt geven. Een glimlach is een goede manier om aandacht te trekken. Vertel vervolgens iets leuks over jezelf. Beschrijf bijvoorbeeld jouw hobby’s, interesses en voorkeuren. Hoe persoonlijker jouw profiel, hoe groter de kans dat jouw droomman of droomvrouw contact met je opneemt!

4. Maak het eerste contact persoonlijk

Een (oprecht!) complimentje is een goede start. Alleen ‘hallo’ is vaak niet voldoende.

Houd jouw eerste berichtjes kort en duidelijk. Bekijk het profiel van de ander en kijk of je ergens op kunt inhaken. Te lange of te doordachte berichtjes komen overdreven over. Lees bovendien je eerste berichtje nog eens goed door voordat je het verstuurt. Je maakt geen goede indruk door een berichtje te sturen vol met spel- of tikfouten.

5. Blijf jezelf en wees altijd eerlijk

De allerbelangrijkste regel wanneer het op online daten aankomt: wees eerlijk en blijf jezelf! De waarheid komt uiteindelijk toch altijd boven water. Iedereen heeft zijn of haar goede en minder goede kanten, maar dat maakt iemand juist zo interessant. Stel je stap voor stap kwetsbaar op (niet te veel in één keer) en verontschuldig jezelf niet voor wie je bent.

6. Pas op met uitdagende foto’s

Het kan opwindend zijn om spannende (naakt)foto’s of video’s van jezelf op te sturen, maar het risico bestaat altijd dat iemand je foto’s openbaar maakt. Zorg ervoor dat je op pikante foto’s of video’s niet herkenbaar en nooit met je gezicht in beeld bent.

7. Bespreek je verwachtingen

Bespreek voordat je met iemand afspreekt, wat jullie gaan doen. Ben jij op zoek naar een seksdate en hij of zij naar een ongedwongen avond, of andersom? Je kunt dit beter vooraf weten. Vaak willen jongens of mannen op datingsites weten waar je naar op zoek bent. Meestal gaat dit over seks. Ben je niet zeker of je seks wilt of wat voor seks? Maak dit duidelijk! Laat je niet overhalen en wees altijd eerlijk

8. Plan jullie eerste date

Blijf niet te lang appen wanneer er sprake is van wederzijdse interesse, maar plan een eerste date! Wanneer je te lang blijft chatten bestaat er een kans dat er onrealistische verwachtingen ontstaan. Helaas komt het vaker voor dat iemand niet is zoals hij of zij vertelde. Je kunt dus het beste zo snel mogelijk erachter komen hoe je chatpartner zich face-to-face gedraagt! Een week appen is ruim voldoende.

9. Zorg ervoor dat je niet afhankelijk bent

Spreek niet meteen bij iemand thuis af, maar ontmoet elkaar eerst in een bar of op een neutrale plek. Zeker als je twijfelt of je seks wilt hebben met je date. Zorg ervoor dat er altijd een vriend of vriendin is die weet waar je bent en spreek eventueel met hem of haar af dat je belt wanneer je weer thuis bent. Regel je eigen vervoer en zorg ervoor dat je mobieltje is opgeladen. Volg tot slot je gevoel. Als je je ergens onprettig bij voelt, is de gouden regel: niet doen! Experimenteren met nieuwe dingen is leuk en spannend, maar laat je nooit onder druk zetten. Doe geen dingen die je niet wilt. Zo voorkom je spijt achteraf.

10. Enjoy the process!

De kans is klein dat het meteen raak is met de eerste persoon waarmee je afspreekt. Probeer dat dus ook een beetje los te laten en te genieten van het daten zelf. Hoe vaker je het doet, hoe leuker en makkelijker het over het algemeen wordt!

Ontmoet vrijgezellen van 40 jaar en ouderBezoek Parship
Dating site voor professionele singlesBezoek Elite Dating
De referentie voor dating sites in NederlandBezoek Lexa

 

 

Reclamebeleid

Deze site is een gratis, online bron die ernaar streeft om nuttige inhoud en vergelijkingsfuncties aan te bieden aan haar bezoekers. Houd er rekening mee dat de exploitant van deze site reclamecompensatie accepteert van bedrijven die op de site verschijnen, en dat een dergelijke compensatie van invloed is op de locatie en volgorde waarin de bedrijven (en/of hun producten) worden gepresenteerd, en in sommige gevallen ook van invloed kan zijn op de beoordeling die aan hen wordt toegekend. Voor zover er ratings op deze site staan, wordt deze bepaald door onze subjectieve mening en op basis van een methodologie die onze analyse van het marktaandeel en de reputatie van elk merk, de omrekeningskoersen van elk merk, de aan ons betaalde vergoedingen en het algemeen belang van de consument bundelt. Bedrijfslijsten op deze pagina impliceren géén goedkeuring. Behalve zoals uitdrukkelijk uiteengezet in onze Gebruiksvoorwaarden, worden alle verklaringen en garanties met betrekking tot de informatie op deze pagina afgewezen. De informatie op deze site, met inbegrip van de prijs, kan te allen tijde worden gewijzigd.

Latest Artikelen

Top 5 bedste dating sites‏