De Top Online Datingsites van Nederland 2021

Gebruik onze beoordelingen en vergelijkingstabel en ontdek nu de beste datingsites van Nederland.

Reclamebeleid

De Beste Dating Websit

Als je gebruik maakt van dating websites, heb je zodanig veel sites om uit te kiezen dat het bijna onmogelijk lijkt om een date te vinden. Hier is een eenvoudige gids om u te helpen bij het kiezen van het beste platform voor het vinden van de liefde online.

Moet Je Betalen Voor een Dating Site?

Langs de ene kant, geeft een gratis dating site u toegang tot meer mogelijke dates, omdat een gratis datingsite mensen stimuleert om het te proberen. Langs de andere kant betekent betalen dat gebruikers het zoeken van een date serieuzer nemen. Betalen voor gebruik houdt mensen die liegen of onbetrouwbaar zijn, tegen.

Hoewel, je mag duidelijk niet alleen vertrouwen op de toegangsprijs voor het vinden van dates. Betaalde sites zijn ook meer geneigd om tijd en moeite te steken in het herkennen en verwijderen van valse profielen, misbruikte profielen, en tijdverspillers.

Veel dating sites werken op een freemium basis, d.w.z. dat je gratis beperkte toegang tot de site kunt krijgen, maar moet betalen om te upgraden naar extra functies. Met Parship​ kun je bijvoorbeeld een profiel aanmaken en gratis door andere gebruikers bladeren, maar je moet betalen om in contact te komen met mensen, om te zien wie je profiel heeft bekeken en om te reageren op berichten.

EliteDating​ stelt gratis gebruikers ook in staat om een profiel aan te maken en een aantal van de bijbehorende tools te gebruiken, maar behoudt de volledige functies voor, enkel voor betalende leden.

Freemium dating sites tonen je of de site aan je behoeften voldoet, voordat u ervoor betaalt, maar geven je ook alle premium matching tools van een betalende site. Als u een site gratis uitprobeert, weet u dat het tijd is om te upgraden naar een betaald lidmaatschap wanneer u in contact wilt komen met een aantal van de mensen op de site.

Wat Maakt een Goede Dating Site?

Wat een dating site uiteindelijk goed maakt is dat als past bij uw behoeften. Hier zijn enkele zaken om naar te zoeken in een dating site:

Kostprijs: Tenzij u een volledig gratis site gebruikt, kunnen de maandelijkse kosten invloed hebben op uw beslissing. Zoek een site met een transparant prijsmodel en vergelijk wat je krijgt met de prijs van een soortgelijke dating site. Overweeg om te beginnen met een 1-maand contract, zodat u uw lidmaatschap gemakkelijk kunt annuleren als u merkt dat het niet voor u is.

Functies: U kunt een of alle van de volgende functies op een dating site vinden.

  • Persoonlijkheidstesten om de website je betere matches te geven
  • Testen of je klaar bent voor een serieuze relatie
  • Dagelijkse e-mails met een 'match van de dag’ of regelmatige suggesties van leden die uw interesses of persoonlijkheid delen
  • Persoonlijke evenementen om gebruikers te helpen zich te mengen onder andere singles
  • Casual online fora die u de mogelijkheid geven om in contact te komen met andere gebruikers
  • Schattige flirt-tools zoals het verzenden van knipogen, glimlachen, of directe berichten
  • Artikelen en tips over veilig en succesvol online daten.

Gebruiksgemak: Afhankelijk van hoe comfortabel u bent online, kan het gebruiksgemak van de site erg belangrijk voor u zijn. Veel dating websites hebben apps, zodat u kunt zoeken en bladeren vanaf uw telefoon. Opties als vegen, profielen opslaan voor later en snel een flirt of bericht versturen maken het verschil voor het gebruiksgemak van de site.

Ondersteuning: U wilt een dating site die het gemakkelijk maakt om in contact te komen met mensen, zowel vanuit een technisch oogpunt maar ook zodat u kan melden wanneer je op een onbetrouwbaar profiel botst. Sommige dating sites hebben klantenservice via telefoon, chat en e-mail, terwijl andere sites slechts 1 optie voor contact hebben. Ontdek hoe en wanneer u contact kunt opnemen met de klantendienst.

Veiligheid: Online daten trekt allerlei mensen aan. Zoek een site die nieuwe gebruikersprofielen verifieert en misbruikte profielen controleert.

Gebruikersbasis: Sommige sites zijn ontworpen voor een specifieke gebruikersgroep, dus zorg ervoor dat je op de juiste plaats bent. 50PlusMatch is bijvoorbeeld gemaakt voor mensen ouder dan 50 jaar. Andere sites kunnen gericht zijn op de homoseksuele of lesbische gemeenschap. Een online dating site zal alleen succesvol zijn voor u als u bij de gebruikersbasis past. Blader door de profielen en kijk of het ongeveer 'jouw soort mensen' zijn.

Als u begint met uw online dating avontuur, ontdek de functies die beschikbaar zijn op verschillende sites. Gebruik de bovenstaande vergelijkingstabel, beoordelingen​ en relevante artikelen om u te helpen bij uw keuze.

Latest Artikelen