10 Strategische Stappen om Liefde te Vinden Online

By

10 Strategische Stappen om Liefde te Vinden Online

Online daten kan erg overweldigend zijn. Hoewel het waarschijnlijk de beste plaats is om te zoeken naar een potentiële partner, kan het ook een erg frustrerende manier zijn als je er te weinig over afweet. Je vraagt je wellicht af waarom je zo weinig (of misschien geen) antwoorden ontvangt of als je voelt dat je geen goeie of zinvolle berichtjes krijgt. Als je er maar niet aan uitgeraakt wat je precies verkeerd doet, en je wilt succes krijgen vanaf nu, dan kunnen de volgende tien stappen je al op weg helpen.

Wat is jouw strategie?

Online daten is geen kaartenspel. Het is pure strategie. Een slimme, efficiënte en effectieve strategie die gebaseerd is op het juist profileren, fotoanalyse en specifieke vragen stellen om zo zinvolle antwoorden te krijgen. Tegelijk is online daten ook jouw kans om te tonen en te vertellen wie je echt bent en hoe jij het verschil kan maken voor die ene persoon.

Om je online dating succes te verbeteren stelden we 10 strategische tips op een rijtje:

1. Waar ben je naar op zoek?

Voor je online gaat daten, moet je eerlijk zijn met jezelf. Wat is je doel? Waar ben je naar op zoek? Is het plezier, jezelf beter leren kennen of een serieuze relatie? Misschien kom je nog maar pas uit een relatie en het enige waar je nu klaar voor bent is om al die andere vissen in de zee eens te proberen. Je bent eigenlijk niet echt klaar om te daten, maar je wil gewoon eens kijken welke singles er allemaal beschikbaar zijn. Met duizenden actieve datingsites op het internet tegenwoordig, zit er absoluut een tussen die voor je past.

2. Stel je profiel doelgericht op

Je profiel onthult iets over jezelf, bevat de essentie van je persoonlijkheid en laat zien waarvoor jij open staat. Een saai en nietszeggend profiel is dan ook het laatste wat je wilt. Deel enkele leuke weetjes over jezelf of over je leven. Belicht een kantje dat de bezoekers intrigeert, iets watje niet kan aflezen van foto’s. Misschien is het iets dat hen in staat stelt je beter te begrijpen en iemand waarmee ze zichzelf kunnen vereenzelvigen.

3. Scheid het kaf van het koren!

Het belangrijkste wat er is, maar een vaak genegeerde strategie als het op online daten aankomt: ELIMINEER mensen die je absoluut niet interessant vindt. Eén van de voordelen van online daten is dat je je bereik kan uitbreiden en je in een gigantische vijver kan begeven waar talrijke potentiële partners zitten. Toch is het belangrijk om je speelveld te verdunnen.

Hanteer een proactieve aanpak en vertel een verhaal over wie je bent en wat je best omschrijft. Ik heb het niet enkel over je fysieke eigenschappen, maar eerder over wat je graag doet in je vrije tijd of wat waardevol is voor je in een relatie. Een authentiek profiel is een uitnodiging om bepaalde – gelijkgestemde – mensen aan te trekken.

4. Houd rekening met het doel

Daten doe je met een bepaald doel voor ogen. Zorg er dan ook voor dat jouw doel perfect overeenstemt met dat van je potentiële liefdespartner. Als je dit niet doet, bestaat de kans erin dat het simpelweg niet zal klikken van bij het begin aangezien je allebei op zoek bent naar iets anders.

5. Profielonderzoek

Een profielonderzoek is een strategie waarmee je de persoonlijkheid van de potentiële kandidaat in kaart kunt brengen. Train je oog om elk profiel te bekijken en te onderzoeken op dezelfde manier en check of het profiel beantwoordt aan jouw specifieke behoeften. Wat zijn je prioriteiten? Carrière, kinderen, religie, gezondheid, interesses, opleiding? Als je hoofdcriteria al niet vervuld zijn, zoek dan verder. Viel het je op dat we het nog niet eens gehad hebben over “looks”? Hoewel dit extreem moeilijk is, probeer pas als LAATSTE naar de foto’s te kijken. Want als het echt op liefde aankomt, zijn foto’s dan belangrijker dan waarden?

6. Wat zegt hun foto?

Vóór je naar het gezicht op de foto kijkt, bestudeer je beter eerst hun omgeving, welke activiteiten ze doen, bij wie ze zijn en waar de foto’s werden genomen. Hun foto’s kunnen veel over hen zeggen. Bovendien helpt het je bepalen of je nu meer of minder geïnteresseerd bent in die persoon.

7. Voel je je aangetrokken?

Eenmaal je hun profiel grondig bestudeerd hebt en een goed idee hebt van wie ze zijn, kan je gerust iets meer naar hun foto’s kijken en zien of je je wel aangetrokken voelt. Zoals ik eerder al zei, spelen er nog andere factoren mee die belangrijker zijn, maar de juiste looks betekenen net zo veel en zijn net die stap dichter bij de juiste persoon. Wacht er alleen mee tot op het laatste.

8. Begin met communiceren

Als zij het eerste berichtje sturen – geweldig! Indien niet, stuur hen dan een kort berichtje (geen knipoog of chatbericht), maar vermeld iets van op hun profiel waar je je kan mee associëren. Zorg ervoor dat je een vraag stelt, zo geef je hen een reden om te antwoorden. Wees persoonlijk en vertel hen oprecht waarom je geïnteresseerd bent.

9. Vermijd fraude en doe een grondige check!

Vóór je je persoonlijke informatie geeft zoals je familienaam, woonplaats, telefoonnummer of e-mailadres, doe je beter eerst een background-check om er zeker van te zijn dat hun profiel geen scam is. Mijn beste advies is, als hun profiel er té goed uit ziet om waar te zijn, dan moet het wel fake zijn. Maak je niet te veel zorgen, de meeste online datingsites hanteren een uitgebreid veiligheidsbeleid dat je een veilige datingservaring garandeert.

10. Probeer een telefoontje te regelen

Ben je na enkele succesvolle berichtjes heen en weer nog steeds geïnteresseerd, organiseer dan een telefoondate of beter nog, een videogesprek. Datingsites zoals bijvoorbeeld Zoosk voorzien een ingebouwde videogespreksfunctie wat contact leggen erg gemakkelijk maakt. Dit gesprek zou een heus afspraakje kunnen zijn. Spreek een uur en datum af en keuvel zolang je zelf wilt. Wees oprecht, vertel over jezelf en leer over de dynamiek. Als je op het einde van het gesprek nog STEEDS bent geïnteresseerd, organiseer dan een echte date!

Het harde werk loont!

Als je echt het onderste uit de kan wilt halen wat betreft online daten, dan moet je een uitstekende strategie hanteren. Maar eenmaal je alles onder de knie hebt, zal je merken dat deze techniek een serieuze boost is om je datingervaring efficiënt, effectief en plezierig te maken!

Reclamebeleid

Deze site is een gratis, online bron die ernaar streeft om nuttige inhoud en vergelijkingsfuncties aan te bieden aan haar bezoekers. Houd er rekening mee dat de exploitant van deze site reclamecompensatie accepteert van bedrijven die op de site verschijnen, en dat een dergelijke compensatie van invloed is op de locatie en volgorde waarin de bedrijven (en/of hun producten) worden gepresenteerd, en in sommige gevallen ook van invloed kan zijn op de beoordeling die aan hen wordt toegekend. Voor zover er ratings op deze site staan, wordt deze bepaald door onze subjectieve mening en op basis van een methodologie die onze analyse van het marktaandeel en de reputatie van elk merk, de omrekeningskoersen van elk merk, de aan ons betaalde vergoedingen en het algemeen belang van de consument bundelt. Bedrijfslijsten op deze pagina impliceren géén goedkeuring. Behalve zoals uitdrukkelijk uiteengezet in onze Gebruiksvoorwaarden, worden alle verklaringen en garanties met betrekking tot de informatie op deze pagina afgewezen. De informatie op deze site, met inbegrip van de prijs, kan te allen tijde worden gewijzigd.

Latest Artikelen

Top 5 bedste dating sites‏