Academic Singles Review

Top10.com Staff

Kortom

Als je een onderzoeker, zaakvoerder of een andere succesvolle single bent die op zoek is naar een toegewijde relatie, dan ben je bij Academic Singles aan het juiste adres. Met een database van 1 miljoen Nederlandse intellectuelen en academici, een wetenschappelijk en op onderzoek gebaseerd matchmaking-algoritme en onbeperkte mogelijkheid om berichten te sturen, maakt Academic Singles het eindelijk leuk en gemakkelijk om je liefde te vinden.

Voordelen

  • Gesofisticeerd matchmaking-algoritme
  • 41% succespercentage
  • Garantie op succes

Nadelen

  • Gratis lidmaatschap is beperkt

Academic Singles Academic Singles Bezoek site

Beste keuze voor: Academische singles op zoek naar een serieuze relatie

Gebruikers: 51% mannen - 49% vrouwen

Aantal leden: 1 miljoen, 24 000 nieuwe leden elke dag

Aanbevolen leeftijd: 35-54

Favoriete kenmerken: Gesofisticeerd matchmaking-algoritme

Liefdesverhalen

Niet iedereen is succesvol met online dating, maar hoe beter de service, hoe groter de kans dat je de liefde vindt. Dit is wat sommige echte gebruikers van Academic Singles te zeggen hebben over de site en service:

Precies wat ik zocht

“Ik had het helemaal gehad met zo veel ongeschikte profielen op andere sites en apps. Bij Academic Singles was het anders. Ik kreeg eindelijk antwoord op mijn berichtjes, en van de mensen die ik wilde ontmoeten omdat ze met mij en mijn interesses overeenkwamen.” - Sarah, 35, Groningen

Liefde ondanks de afstand

“Ik was net Premiumlid toen ik met iemand in contact kwam. Hoewel we in verschillende provincies wonen, besloten we elkaar toch te ontmoeten in het echt. Het maakt niet uit waar je woont als je de liefde van je leven ontmoet.” -Mark, 56, Kampen

Academic Singles deed het voor me

“We ontmoetten elkaar vorig jaar op Academic Singles. Als oudere vrouw was ik niet zeker wat ik moest denken en verwachten van online dating, maar omdat ons opleidingsniveau en interesses overeenkomen was het makkelijk praten. Na een tijdje hebben we afgesproken en we konden het goed met elkaar vinden. We hebben het rustig aan gedaan, maar het was het wachten waard. We weten dat we echte liefde hebben gevonden.” - Jackie, 51, Rotterdam

De vragenlijst werkte voor me

“We hadden ons tegelijkertijd bij Academic Singles aangemeld en hoewel ik andere contactsuggesties had, hadden wij het meeste gemeen, meer dan met andere contactsuggesties. Dus we hebben gechat en na een paar dagen besloten we elkaar te ontmoeten. Hoewel we een beetje zenuwachtig waren om elkaar te ontmoeten, begonnen we te lachen toen we elkaar zagen. Het voelde alsof we elkaar al lang kenden.” - Laura, 35, Nijmegen

Aanmeldingsproces

Aanmelden bij Academic Singles gaat heel snel en eenvoudig. Wat we minder fijn vonden, is dat je de basisprofielvragen niet kan overslaan. Je moet ze beantwoorden om toegang te krijgen tot de site. Dit komt omdat Academic Singles deze antwoorden gebruikt om passende matches voor je te verzamelen. Als je je profiel niet invult, is er niets om je mee te matchen, dus dat is nogal zinloos. Bovendien duren de vragen helemaal niet lang.

Nadat je je e-mailadres hebt ingevuld en een wachtwoord hebt gekozen, krijg je een reeks vragen over jezelf, waaronder je persoonlijkheid en wat voor soort liefde je zoekt. De antwoorden worden vervolgens gebruikt in het wetenschappelijke matchmaking-proces (dus wees eerlijk). Ook basisvragen over je uiterlijk, levensstijl en voorkeuren worden gesteld. Het hele proces duurt slechts enkele minuten. Vervolgens krijg je toegang en kan je meer aan je profiel toevoegen, zoals afbeeldingen of antwoorden op meer gedetailleerde vragen.

Matchmaking & Zoekfuncties

Zodra je je profiel hebt ingevuld, heb je een paar keuzes. Academic Singles stelt verschillende matches voor die aan je criteria voldoen. Je kan door de profielen bladeren om te zien of je iemand die wordt voorgesteld leuk vindt, ze aan je lijst met favorieten toe te voegen of ze een bericht te sturen. We waren onder de indruk van de profielpagina's van Academic Singles. Ze plaatsen veel van de belangrijke informatie centraal in een duidelijke lijst of pictogramformaat. Het is netjes, georganiseerd en informatief zonder je te overweldigen.

Bovendien heeft Academic Singles een geweldige compatibiliteitsmeter aan de zijkant van elk profiel, de zogenaamde Academic Singles-index. Dit is een indicator die aangeeft hoe compatibel jullie twee zijn op basis van complexe berekeningen die voortbouwen op jouw antwoorden en antwoorden van anderen op profielvragen. De Academic Singles-index geeft je een goed idee van hoe goed jullie twee ‘harmoniseren’ en of je deze mogelijkheid al dan niet wilt blijven nastreven. De index is ontwikkeld in samenwerking met psychologen en sociologen en is sterk gebaseerd op meer dan 60 jaar onderzoek naar relaties en persoonlijkheden. Kortom, dit is een slim algoritme.

Als alternatief kan je de optie ‘snel zoeken’ gebruiken. Je krijgt een foto van een ander lid te zien en je kan op ‘leuk’ of ‘niet leuk’ klikken om een profiel te accepteren of af te wijzen en door te gaan naar de volgende. Deze functie is een geweldige manier om snel door veel profielen te bladeren. Dus, als je geen tijd of geduld hebt om je te verdiepen in tal van profielen, is dit de beste keuze.

Zoekopdrachten zijn eenvoudig te beheren. Je kan de specifieke zoekcriteria invoeren waarnaar je op zoek bent, zoekresultaten verwijderen en zelfs je zoekopdrachten opslaan voor later.

Kenmerken & Communicatie-tools

Met Academic Singles kan je communiceren met andere leden door onbeperkt berichten te sturen (voor betalende leden). Naar elk profiel kan je een bericht sturen en op dezelfde manier reageren. 

Er zijn niet veel toeters en bellen op deze datingsite, en dat is waarschijnlijk opzettelijk. De meeste professionals zijn niet op zoek naar schattige, schreeuwerige functies. Ze willen andere opgeleide singles vinden en ermee communiceren, en dat is precies waarop Academic Singles zich focust. Geen overbodige snufjes nodig.

Veiligheid

Alle gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de voorschriften voor gegevensbescherming die zijn opgenomen in de AVG. Gegevens die op de website aan Academic Singles worden verstrekt, worden volgens het privacybeleid niet aan derden verkocht. Bovendien gebruikt Academic Singles fysieke en geavanceerde technologische maatregelen om al je informatie te beschermen in overeenstemming met de wet en industriestandaards, inclusief Rapid SSL-encryptie en firewalls.

Prijzen

Je aanmelden bij Academic Singles is de enige logische keuze als je de dienst wil gebruiken om te daten. Dat komt omdat je met een gratis account een persoonlijk profiel kan instellen, de persoonlijkheidstest kan afleggen en zelfs foto's kan uploaden. Upgrade naar een betalend account als je de foto’s van andere profielen wil zien, onbeperkt berichten wil verzenden, je berichten wil lezen, wil zien wie je profiel heeft bekeken en wil communiceren met leden van je lijst met favorieten.


Basis
Standaard
Toegewijd
Prijs
 € 49,95/maand
 € 29,90/maand
€ 24,90/maand
Termijn
3 maanden
6 maanden
1 jaar

Klantenservice

Academic Singles heeft geen uitgebreide klantenservice. Je kan ze e-mailen met vragen of problemen, en er is een uitgebreide FAQ-sectie die nuttig is.

Vind je liefde op Academic Singles

Academic Singles is een geweldige manier voor intellectuele en opgeleide vrijgezellen om andere gelijkgestemde vrijgezellen te vinden. Het succespercentage is zo hoog omdat iedereen die van de site gebruikmaakt, op dezelfde golflengte zit: op zoek naar een serieuze relatie en niet geïnteresseerd in al het afval dat hoort bij andere datingsites. De prijsstructuur is redelijk vergeleken met industriestandaards en het gebruik van de site is netjes, schoon en soepel. Kortom, Academic Singles krijgt de volledige score omdat het een professionele, gebruiksvriendelijke en succesvolle online datingoptie is voor elite singles.

Academic Singles Academic Singles Bezoek site

De redactie van Top10.com is een professioneel team van redacteurs en schrijvers met tientallen jaren ervaring in consumenten-, financiële en zakelijke producten en diensten.
Academic Singles