Cupid.com Review

In een notendop

Cupid.com is een bekende datingsite die alles heeft voor een moderne single die op zoek is naar liefde. Cupid heeft tal van functies, is heerlijk intuïtief en biedt degenen op de markt een veilig platform om te chatten met andere singles in een aangename sfeer. Met behulp van de locatiezoeker kan je potentiële matches bij jou in de buurt vinden, flirterige ijsbrekers sturen en knipogen ontvangen van andere leden. Cupid.com heeft ook een proefperiode van 1 dag als je er nog niet klaar voor bent om een abonnement te nemen.

Bezoek Cupid.com

Pluspunten

 • Goede, duidelijke en beknopte profielfragmenten
 • Leuke communicatiemethoden
 • Flexibele abonnementsopties, gratis voor dames

Nadelen

 • Vaak vervelende pop-ups voor upgrades
 • Zoekfuncties is eerder standaard
 Beste voor Singles die op zoek zijn naar flirts, vrienden en serieuze relaties
 Samenstelling leden Hetero, homoseksuele mannen en vrouwen
 Aantal leden 450.000 in Nederland
 Aanbevolen leeftijd 25–55
 Favoriete kenmerken Gebruiksvriendelijke app, leuke communicatietools, mobiele app

Cupid liefdesverhalen

21 juli 2020 – “Cupid heeft me een heel nieuw sociaal leven gegeven. Ik heb heel veel dates gehad met alleenstaande mannen in mijn omgeving. Het is perfect als je niet op zoek bent naar iets serieus en wanneer je thuis zou moeten blijven. Er zijn heel veel meisjes die gewoon plezier willen hebben zonder gedoe en Cupid biedt hiervoor de perfecte oplossing.” - Daniel S.

23 juni 2020 - “Zoveel van mijn vrienden vertelden me dat ze deze website gebruikten om snelle flirts te vinden en raadden het mij aan. In het begin nam ik het niet al te serieus en gebruikte het maar af en toe. Maar al snel nadat ik lid was geworden, merkte ik dat ik steeds meer berichten kreeg en ik had zelfs een date gepland voor de volgende week. Cupid.com heeft me geholpen om veel vrouwen te ontmoeten die op zoek zijn naar plezier en ik ben zo blij dat ik er deel van uitmaak! " - Illiza K

20 juli 2020 – “Ik heb me aangemeld bij Cupid voor de gratis proefperiode, maar ik heb mijn lidmaatschap nu omgezet naar Premium. Beetje jammer dat vrouwen gratis kunnen antwoorden, maar mannen niet onder het basislidmaatschap. Nu ik een upgrade heb uitgevoerd, doet het er niet meer toe. Had heel veel berichten van vrouwen - nog nooit zo geweest op andere datingsites die ik heb geprobeerd.” - Resotto J

7 september 2020 – “Letterlijk de beste manier om vrouwen te ontmoeten en dates te krijgen. Ik haat het om met meisjes te kletsen in lokale bars, maar online is het zoveel gemakkelijker. Er zijn gratis sites, maar je zult moeten upgraden met Flirt om de beste kans op dates te krijgen. Het is echter de moeite waard, omdat het veel eenvoudiger is om vrouwen rechtstreeks berichten te sturen.”  - Olivia F

Video-beoordeling

Youtube Video

Lid worden

Cupid heeft een heel snel aanmeldingsproces. Voer gewoon je geslacht, voorkeur, e-mailadres en wachtwoord in om een account aan te maken. Daarna kan je op je gemak je profiel invullen in plaats van dat je meteen een lange vragenlijst moet beantwoorden.

Je hoeft geen foto te uploaden om te beginnen met zoeken of browsen. Maar als je met bepaalde functies zoals de Flirtcast wilt communiceren, heb je een foto nodig. Nadat je een foto hebt geüpload en deze werd goedgekeurd, heb je toegang tot deze vergrendelde functies.

Maar meer goed nieuws voor de vrouwen. Dames kunnen zich registreren bij Cupid voor een gratis lidmaatschap. Met dit lidmaatschapsniveau kan je op alle berichten van leden reageren en berichten naar iedereen in het netwerk sturen. Wie zei eigenlijk dat het een mannenwereld is?

Cupid.com

Matches & zoekfuncties

Cupid heeft geen gesofisticeerd matchmaking-algoritme zoals sommige van de meer geavanceerde online datingsites. Maar als je het goed vindt om dingen alleen te doen, is het aantal leden meer dan genoeg en heb je geen zo’n algortime nodig.

Om te beginnen kunnen leden (zelfs gratis) door profielfoto's bladeren om een voorproefje van andere leden te krijgen. Interessante profielfoto gezien? Klik op de foto om een kort profiel van de persoon van je interesse te zien inclusief voorkeuren, persoonlijke info (oriëntatie, haarkleur, lichaamstype, etc.). Naast leeftijdscategorie en locatie heeft Cupid verschillende zoekfilters, waaronder:

 • Oriëntatie
 • Etniciteit
 • Lichaamstype
 • Oogkleur
 • Piercings
 • Tattoos
 • Haarkleur
 • Met foto

Als alternatief heeft Cupid een speeddating-functie, vergelijkbaar met Tinder, genaamd de Like Gallery. Hier kun je op de hartknop klikken als je de profielfoto leuk vindt of op de X als je deze niet leuk vindt. Hierdoor kan je in korte tijd snel door verschillende profielen bladeren.

Functies & communicatietools

Cupid heeft een aantal communicatie-opties waar leden gebruik van kunnen maken om contact te leggen met andere leden. Naast het gebruikelijke chatten (je stuurt een bericht naar iemand waarvan je denkt dat hij/zij een match is en kijkt of ze reageren), laat Cupid je:

 • Je profiel promoten

Cupid stuurt promotionele berichten voor jou naar potentiële matches, zelfs als je niet online bent, waardoor je zichtbaarheid toeneemt.

 • Een flirtcast sturen

Hiermee kun je een leuk, flirterig bericht naar een groep mensen tegelijkertijd sturen.

Cupid heeft ook een geweldige mobiele site die toegankelijk is vanaf elk mobiel apparaat (Android, iOS, BlackBerry, enz.). Het is een webapp, wat betekent dat je de URL gewoon in je mobiele browser typt en de site verschijnt. Je kunt dezelfde inloggegevens gebruiken, of Cupid biedt de handige Facebook-inlogoptie, wat het nog eenvoudiger maakt.

Veiligheid & beveiliging

Cupid heeft een hele sectie in de helpdesk over veilig online daten. De sectie bevat tips voor veilig daten (hoe je veilig online kunt communiceren en hoe je veilig kunt afspreken met een kerel of meid die je online hebt ontmoet), standaard online veiligheid en sitebeleid over beheerders die om verificatie-informatie vragen (spoiler: dat zullen ze nooit doen).

Cupid heeft ook een veilige modus die je naar eigen inzicht kunt in- of uitschakelen. Als de volledige veilige modus is geactiveerd, kunnen alleen geverifieerde leden rechtstreeks contact met je opnemen. Als alternatief kan je de basis veilige modus kiezen, die alle leden toestaat behalve degenen die als verdacht zijn gemarkeerd. Je kunt ook een lid blokkeren als ze brutaal of ronduit ongepast voor je zijn.

Ten slotte stelt Cupid je in staat je lidmaatschap te verifiëren door een operator te bellen en je identiteit als legitiem te bevestigen. Zodra dit is gebeurd, ontvangt je profiel een geverifieerde ledenbadge zodat andere leden deze kunnen zien. Dit geeft je niet alleen een hogere status bij andere leden, maar het biedt je ook een goede maatstaf om de onbetrouwbaarheid van een ander lid te meten.

Prijzen

Cupid heeft een gratis lidmaatschap voor vrouwen en mannen, maar de gratis accounts van mannen hebben beperkingen. Om te beginnen kan je met een gratis account tot 5 gratis berichten per dag verzenden, en deze kunnen niet naar dezelfde persoon zijn. Er zijn ook bepaalde beperkingen aan de functies die je kunt gebruiken. Als alternatief kan je je aanmelden voor een premium-lidmaatschap om alle functies te ontgrendelen. Cupid heeft veel opties voor lidmaatschapsplannen. Hier zijn de huidige prijzen:

  1 dag 1 week 1 maand 3 maanden
 Prijs £0.99 per dag £8.95 per week of £1.28 per dag £18 per maand of £0.64 per dag £36 voor drie maanden of £0.43 per dag

Zoals je kan zien, is het wekelijkse lidmaatschap nauwelijks de moeite waard. Hoe dan ook, het is een beetje vreemd om je voor een week aan te melden voor een datingservice. Het is niet waarschijnlijk dat je zo snel succes zult hebben. Het is dus logischer om je aan te melden voor het maandelijkse of 3-maandenplan, vooral als je merkt hoeveel je kan besparen. De prijzen zijn hoe dan ook redelijk. Dus zelfs als je blut bent, zou je je een premium abonnement moeten kunnen veroorloven.

Alle abonnementen hebben een tevredenheidsgarantie en geavanceerde functies, zoals:

 • Onbeperkt chatten
 • Grotere profielfoto’s
 • Op zoek naar weergegeven info
 • Premium klantenondersteuning
 • Uitgebreide zoekopties

Maar het beste kenmerk dat volgens ons de upgrade elke cent waard maakt, is de mogelijkheid om foto's en video's in de chat te delen.

Hulp & ondersteuning

Cupid heeft telefonische en e-mailondersteuning voor alle leden. Vul het contactformulier rechtstreeks op de website in en een medewerker van het ondersteuningsteam neemt meestal binnen 24 uur contact met je op. Cupid heeft ook een redelijke goede helpdesk. Daar vind je vragen en antwoorden op veelvoorkomende vragen of technische problemen die zich voordoen tijdens het gebruik van de service.

Vind liefde op Cupid

Cupid is een populaire online datingsite, en dit om vele redenen. De service is gebruiksvriendelijk en maakt online daten zelfs leuk om te doen. De mobiele app maakt het eenvoudig om onderweg berichten te verzenden of erop te reageren, door profielen te bladeren en met andere leden te communiceren, waar je ook bent. De proefperiode van 1 dag en meerdere tariefplannen maken van Cupid een handige en eenvoudige service. En met honderdduizenden leden is Cupid een voor de hand liggende keuze voor alle singles die op zoek zijn naar liefde.

Bezoek Cupid.com

Reclamebeleid

Deze site is een gratis, online bron die ernaar streeft om nuttige inhoud en vergelijkingsfuncties aan te bieden aan haar bezoekers. Houd er rekening mee dat de exploitant van deze site reclamecompensatie accepteert van bedrijven die op de site verschijnen, en dat een dergelijke compensatie van invloed is op de locatie en volgorde waarin de bedrijven (en/of hun producten) worden gepresenteerd, en in sommige gevallen ook van invloed kan zijn op de beoordeling die aan hen wordt toegekend. Voor zover er ratings op deze site staan, wordt deze bepaald door onze subjectieve mening en op basis van een methodologie die onze analyse van het marktaandeel en de reputatie van elk merk, de omrekeningskoersen van elk merk, de aan ons betaalde vergoedingen en het algemeen belang van de consument bundelt. Bedrijfslijsten op deze pagina impliceren géén goedkeuring. Behalve zoals uitdrukkelijk uiteengezet in onze Gebruiksvoorwaarden, worden alle verklaringen en garanties met betrekking tot de informatie op deze pagina afgewezen. De informatie op deze site, met inbegrip van de prijs, kan te allen tijde worden gewijzigd.

Top 5 bedste dating sites‏